Fagstoff

Alle kan slite med urenheter

Det er ingen tvil om at plager i huden preger selvbilde og kan være belastende for mange. Akne og uren hud bør derfor behandles i tidlig alder.

Det er ingen tvil om at plager i huden preger selvbilde og kan være belastende for mange. Akne og uren hud bør derfor behandles i tidlig alder.

Akne og uren hud rammer ca 80% av alle tenåringer og problemet er like vanlig hos gutter og jenter. Nesten så mange som 9 av 10 i alderen 15 år til 18 år får disse plagene og det viser seg at urenheter kan starte allerede ned i 10 års alderen.

Men noen kan slite med kviser langt inn i voksenalderen, til omkring 40-50 årene.

Kviser og urenheter oppstår oftest der talgkjertlene er størst på rygg, bryst og ansikt.

Akne og vanlige årsaker

Hvordan oppstår urenheter?
I puberteten øker kroppens produksjon av mannlige kjønnshormoner (androgener) og stimulerer talgkjertlene til økt produksjon av talg (hudfett). Ved høy talgproduksjon, vil talgkjertelens utførselsgang tettes og det dannes en fortetning i utførselsgangen som fører til utvikling av bakterier og betennelser.

Akne bakterien (propionobakterie) lever av hudfett, derfor er dette også grunnen til at det er viktig å rense huden og fjerne døde hudceller daglig.

Akne er ofte genetisk betinget og noe som går i familien.

Hvordan forbygge urenheter med 3 enkle grep?
Som alle andre ting i livet er det lettere å forbygge enn å reparere. Derfor anbefaler vi alltid å begynne tidlig med rens, peeling og behandlende produkter så snart huden begynner å vise tegn til mer talgproduksjon.

  1. Rens alltid huden morgen og kveld med en rens tilpasset din hudtilstand. En rens er første steg til å redusere tilstopninger og opphopninger av talg
  2. Peeling kan gjøres både mekaniske og kjemisk, men vi foretrekker kjemisk peeling med virkestoffene salisylsyre og glykolsyre som har god dokumentasjon på å redusere overflødig talg å fjerne døde hudceller på en effektiv måte
  3. Bruk et behandlende fuktighetsprodukt som normaliserer hudbarrieren, reduserer talg, demper inflammasjoner og binder fukt

Vi har satt sammen et Mini Kit som passer til alle aldersgrupper som sliter med fet og uren hud.

Clear Skin inneholder 3 produkter som vil være en god start på å forbygge og redusere talg og urenheter. For noen kan det være nødvendig å supplere med flere produkter.

Enkel hudrutine med bruk av riktige virkestoff

Slik gjør du:

Morgen:
1. Hydractil Gentle Cleanser- vask huden hver morgen å bruk den som din ansiktssåpe og rens.
2. Niactil 4%- påføres i hele ansiktet hver morgen etter rens

Kveld:
1. Hydractil Gentle Cleanser- vask og rens huden hver kveld
2. Acticlear Pads – bruk en pad på problem områder eller i hele ansiktet. Den skal bare sveipes og ikke gni hard. Begynn 2-3 x i uken og øk hvis det er behov og toleranse for det
3. Niactil 4%, påfør i hele ansiktet etter rens og etter pads hver kveld

Del artikkelen