Fagstoff

Acticlear Gel – problemløseren!

Sliter du med store porer, grov hud, acne, komedoner, pigmentering eller utbrudd med Rosacea er dette kanskje et produkt for deg!

Sliter du med store porer, grov hud, acne, komedoner, pigmentering eller utbrudd med Rosacea er dette kanskje et produkt for deg!

Virkestoff I Acticlear Gel
Det aktive virkestoffet Acticlear Gel er Azeloglycine 15%, et derivat av Azelainsyre, og er mindre irriterende på hudoverflaten. Det er en syre som naturlig er avledet fra korn, inkludert hvete og bygg. I sin naturlige tilstand er det et hvitt pulver. Den er også naturlig produsert av en gjær som lever på huden vår (Malassezia furfur, også kjent som Pityrosporum ovale).

Acticlear Gel mot acne, store porer og komedoner
Azeloglycine 15% som er virkestoffet i Acticlear kan redusere både ikke-inflammatoriske og inflammatoriske utbrudd. Den kan sammenlignes med andre godkjente legemidler, som benzoylperoksyd og erytromycin (utvortes antibiotika) så vel som tretinoin (a-vitaminsyre), men azelainsyre har bedre toleranse med mindre hudirritasjoner.

En av hovedårsakene til akne og betennelser er opphopning av av døde hudceller rundt hårsekken. Azeloglycine normaliserer opphopning av døde hudceller og åpner tilstopninger av lukkende og åpne komedoner (talg).

Den er også gunstig mot talgproduksjon i pannen, haken og kinn gjennom sin hemmende effekt på konvertering fra testosteron (hormon) til 5-dehydrotestosterone (redusere talg produksjon).

Acticlear Gel mot Rosacea
Dr. Richard Gallo er forsker og formann i dermatologisk avdeling på University of California. Han har utført studier som viser at Azelainsyre nedregulerer Cathelicidins, noe av det som utgjør hudens forsvarsmekanismer.

Cathelicidins har et mye høyere nivå i huden hos de med rosacea. Det viser seg at for høyt nivå av cathelicidins forårsaker rødhet, ødem, og irritasjoner som er karakteristisk for denne rødmende hudlidelsen.

Azelainsyre (finnes også i Finacea som er reseptbelagt) evner å redusere de proteinene som forårsaker disse symptomene i hudsykdommen rosacea.

Et interessant punkt i Dr. Gallo studie var at lavere nivåer av Azelainsyre ser ut til å fungere bedre enn høyere nivåer. Det flere hudleger mener at Finacea gel 15% er bedre enn Skinoren krem 20% (resept belagt). Acticlear Gel inneholder 15% Azeloglycine i gel/krem form som gjør at produktet penetrerer godt inn i huden.

nrs_female-final

Acticlear Gel mot pigment
Azelainsyre er et anbefalt alternativ for de som er sensetiv for Hydrokinon (reseptbelagt krem) for behandling av hyperpigmentering eller melasma. Den er mest effektive i konsentrasjoner 15% -20% i krem eller gel.

En 20% azelainsyre sies å være sammenlignbar med 2% Hydrokinon krem på å redusere hyperpigmentering. Den er mest effektiv i behandling av melasma, og ikke særlig god effektivt på bleking av fregner eller aldersflekker.

Den er mest effektiv i behandling av post-inflammatorisk hyperpigmentering forårsaket av akne utbrudd som har etterlatt røde eller brune merker. Anbefales å bruke som serum i kombinasjon med andre elixir produkter mot pigmentering og kan gjerne brukes lokalt.

Effektivt i kombinasjon med andre virkestoffer
Acticlear Gel er mer effektiv i kombinasjon med andre aktive ingredienser som retinoider, AHA-syrer, BHA-syrer, Niacinamide og Vitamin-C.

Acticlear Gel for menn
Produktet er veldig god egnet og tolerert av menn som har en tykkere og grovere hudtype. Det blir ofte anbefalt i kombinasjon med Niactil 4%.

Vanlige, men midlertidige bivirkninger
Rødhet, lett flassing, og peeling på grunn av overdreven tørrhet. Dette kan justeres med å bruke det i kombinasjon med Hydractil Lite Cream eller Hydractil Rich Cream. Det kan også forekomme hos noen (ca 5-10%) mild kløe, prikking eller svie.

Dette vil vanligvis avta etter gjentatt bruk og ved å redusere til 1x dagen, fremfor 2x dagen. Anbefales ofte for de som er sensitive å alternere med Niactil 4% i begynnelsen.

Del artikkelen