Niacinamide

Niacinamide en dokumentert vannløselig B3- vitamin. Den Stimulerer enzymer som er viktig for cellens funksjon og energi- omsetting. Med alder synker disse nivåene av enzymer.

Studier har vist at den hindrer at melanin klumper seg og dermed motvirker pigmentflekker. Niacinamide virker betennelsesdempende og motvirker rødhet ved acne og rosacea. den øker hudens produksjon av ceramider ( fettstoffer)og reduserer vanntap i huden. Flere studier indikerer at Niacinamide motvirker tørr hud.

Niacinamide og aldring:
Som ledd i hudaldring får vi tynnere hud, det utvikles rynker og tap av collagen, Elastin og proteiner. Disse faktorene gir en dårligere hudstruktur og mindre elastitet. I studie utført av Oblong ble det påvist at Niacinamide. Stimulerer til dannelse av kollagen og proteiner. Flere kliniske studier har vist til. Jevnere og glattere hudstruktur med mindre rynker etter 12 ukers bruk.

Niacinamide og pigmentering
Studier som er utført har vist til hudforbedring av hyperpigmentering ved bruk av Niacinamide. Studiene ble utført med 5% niacinamide hos asiatiske kvinner med melasma. Etter 8 uker ble det det signifikant forbedring avblekning av hyperpigmentering. Et annet studie ble utført med 120 deltakere hvor man sammenliknet solkrem med og uten Niacinamide. Solkrem med niacinamide hadde en signifikant forbdering. Virkemekanismen er ukjen, men mistenker at pigmentcellene frigir pigmentet raskere ved bruk av niacinamide.

Et annet studie med 27 personer med melasma (pigment) sammenliknet bruk av Niacinamide og Hydroquinone (legemiddel). 44 % så forbedring med niacinamide og 55% med hydroquinone.

Niacinamide og fet hud
Kombinasjonshud med fet T- sone er en vanlig problemstilling. Studier viser at bruk av Niacinamide reduserer produksjon av talg i huden.

Niacinamide og Rynker
Et studie på 30 personer brukte Niacinamide på den ene halvdelen og den andre med placebo i 8 uker. Det var en signifikant forbedring på siden med Niacinamide på linjer og glatthet etter denne perioden.